Cetăţi şi castele

 • Cetatea Făgărașului - zidul cetăţii

  Cetatea Făgăraş

  Poartă-n ea și-n istoria ţesută în jurul ei semnul locului legat de două ţări. Așezată sub munţii ce despărţeau Ardealul de Muntenia, a fost preţuită și de voievozii Ţării Românești, dar și de principii transilvani, a cunoscut suzeranitatea regatului ungar, dar și pe cea a sultanilor otomani. Spre sfârșitul secolului XIV, Mircea cel Bătrân se intitula și „domn al Ţării Făgărașului, până la Olt”. Cetatea e legată apoi de ascensiunea politică a lui Ștefan Mailat, nobil făgărășean care ajunge la demnitatea de voievod al Transilvaniei. În 1599 Mihai Viteazul dăruiește cetatea Doamnei Stanca, soţia sa. Ceva mai târziu, în secolul XVII, cetatea Făgărașului este reședinţă a principilor Transilvaniei și găzduiește de câteva ori chiar adunările dietei principatului. După anul 1696, cetatea devine proprietate a Coroanei Habsburgice.

  detalii

 • Ruinele Cetăţii - fragment din zid

  Ruinele cetăţii Negru Vodă

  Negru Vodă rămâne un personaj desprins din legende, deși Letopiseţul Cantacuzinesc și Cronica Bălenilor vorbesc despre Radu Negru Voievod ca despre un descălecător de ţară care a trecut munţii, din Făgăraș spre Argeș, și a întemeiat ţară nouă.

  detalii

Vizitatorul nr. 121479
www.inforegio.ro
Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
© Parteneriatul între Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului